Taulujen kehystyksen hinta

Taulujen ja muiden töiden mittatilauskehyksen hinta voi vaihdella alle 100 eurosta tuhansiin euroihin. Edullisin vaihtoehto on valmislistasta tehty kehys, joka onkin moniin tilanteisiin varsin hyvä valinta. Sen sijaan esimerkiksi öljyvärimaalaukset ja kookkaat teokset edellyttävät usein yksilöllisempää käsittelyä ja runsaasti työtunteja, jolloin hintakin on korkeampi.

Mitä suurempi työ, sitä suurempi hinta

Kaikkein suurin hintaan vaikuttava tekijä on teoksen koko. Edullisimmillaan noin A4-kokoinen, valmislistasta valmistettu, suorakaiteen muotoinen kehys voi maksaa 70–80 euroa. Materiaalista riippuen hinta kuitenkin nousee usein pienissäkin teoksissa yli 100 euron.

Erityisesti sellaisen työn, jonka liikutteluun tarvitaan useampi kuin yksi työntekijä, kehystys vaatii runsaasti työtunteja, ja siksi kehystyksen hinta on suurissa töissä usein nelinumeroinen.

Pintakäsittelytekniikka ja efektit tekevät kehyksestä persoonallisen

Myös kehyksen pintakäsittelytekniikalla – esimerkiksi kultaus, hopeointi, petsaus ja maalaus – on suuri merkitys. Kehykseen voidaan luoda myös yksilöllistä vaikutelmaa synnyttäviä lisäefektejä: kulmaornamentteja, passepartoutin värjättyjä viisteitä tai lisälistoja. Nämä lisäefektit lisäävät osaltaan hintaa jonkin verran. Jos kehyksestä tehdään pyöreä, soikea tai muutoin haastavan muotoinen, tekee tämä työstä teknisesti haastavamman ja kasvattaa osaltaan hintaa.

Lasitus vaikuttaa taulun hintaan

Usein unohtuu, että öljyväri- ja akryylimaalauksia ja peilejä lukuun ottamatta lähes kaikki kehystystyöt vaativat myös lasituksen, joka kasvattaa osaltaan teoksen työn ja materiaalien kustannuksia. Tavallinen taululasi on edullisin vaihtoehto. Jos teokseen halutaan näkymätön lasi, jonka pinta heijastaa valoa huomattavasti vähemmän kuin perinteinen taululasi, nostaa myös tämä kehystyksen kustannuksia.

Mitä taulun kehystäminen maksaa?

Alla on esimerkkejä taulujen kehystystöistä ja mitä ne ovat maksaneet. Saat niistä hyvän kuvan, mitä taulusi kehystäminen suurin piirtein maksaa. Kuten huomaat, taulun kehystämisen hintahaitari on laaja ja se riippuu paljolti eri materiaaleista ja taulun koosta.

Teemme kehyksiä maalauksiin ja muihin kehystettäviin esineisiin Helsingin Ullanlinnassa. Lue lisää kehyksistä ja kehystyksestä tai ota yhteyttä meihin!