Öljymaalauksen konservointi

Öljymaalauksen konservointi tarkoittaa sitä, että maalaus puhdistetaan ja sen rappeutuminen pysäytetään – kyseessä on siis käytännössä vanhan taulun kunnostus ja siistiminen. Konservointia tarvitsevat yleensä lähinnä iäkkäämmät öljyvärimaalaukset, joiden pintaan on tarttunut nokea, pölyä tai muuta likaa. Suomessakin aiemmin yleinen tapa tupakoida sisällä asunnoissa on saanut öljymaalauksien pinnat likaisen kellertäviksi ja himmentänyt niiden väriloistoa. Tällöin konservointi on paikallaan: työn pinta puhdistetaan ja lisätään uusi vernissa.

Konservoinnin hinta

Arvioimme konservoinnin hinnan, kun teos tuodaan nähtäväksi. Öljymaalauksen konservoinnin voimme arvioida useimmiten heti. Paperien ja tekstiilien konservoinnin hinnoitteluun pitää varata enemmän aikaa. Hintaan vaikuttaa ennen kaikkea teoksen koko ja kunto.

Myös repeytynyt teos voidaan pelastaa

Konservoinnilla voidaan pelastaa myös maalauksia, joiden kangas on repeytynyt. Repeämäkohtien korjaaminen ja piilottaminen on tarkkuutta, vakaata kättä, taitavaa värisilmää ja kärsivällisyyttä vaativa työ. Siksi repeämien korjaus nostaa konservoinnin hintaa. Öljyvärimaalauksen korjaus onnistuu kuitenkin kokeneelta ammattilaiselta siististi ja huolellisesti.

Myös grafiikan vedoksia ja tekstiilitöitä voidaan konservoida. Tule käymään tai ota yhteyttä, mikäli vanhan taulun kunnostus tai konservointi kiinnostaa!

Ota yhteyttä